Даглас Мекгрегор, бивши пуковник америчке војске и некадашњи саветник министра одбране Сједињених Америчких Држава Кристофера Милера, који је ту функцију обављао за време председничког мандата Доналда Трампа, сматра да ће Русија завршити сукоб са Украјином у наредних 30 дана.

Мекрегор истиче да Русија спрема офанзиву помоћу које ће окончати оружане сукобе на територији суседне земље.

- Зеленски је сада заправо лидер. Тамо има војску – националисте који покушавају да контролишу оно што је остало. Али истина је да су украјинске трупе подбациле – не могу да поврате оно што су изгубиле. Највећи део руске војске је повучен. Одмарали су се и опорављали последњих неколико недеља. Они се припремају за масовну офанзиву како би једном заувек окончали овај рат. Мислим да је време да се све ово што ће Руси учинити - у року од 30 дана.

 

 

- Нико у Европи не жели рат са Русима. Већина оружаних снага ових земаља је чисто симболична. Нису се тукли деценијама. И дефинитивно нису спремни да поднесу ударац Руса. Руска војска је само деловала неспособно, али сада видимо да већ 150 дана траје непрекидна борба са украјинским трупама и њихово буквално уништење. Дакле, нико не жели да има везе са овим ратом, Европљани нису спремни да ратују. Мислим да су следили Бајденову наредбу да Путинову оставку треба пожурити и да би то изазвало катастрофу у Русији. И веровали су у то. Сада имамо лекцију. Русија има много ресурса, можда најбогатија земља, и неће одустати. А Путинов рејтинг популарности иде кроз кров. Уосталом, он је бранио Русију - рекао је Мекрегор.

БОНУС ВИДЕО

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".