На брани на језеру Гружа, одржана је генерална проба уочи сутрашње вежбе припадника Министарства унутрашњих послова, на којој ће бити приказане тактике и вештине српске полиције и садејство снага са копна, воде и ваздуха у одбрани највиталнијих објеката значајних за функционисање државе.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, који се уверио у спремност припадника Жандармерије, Хеликоптерске јединице и Полицијске управе у Крагујевцу пред сутрашњу вежбу, истакао је да се Жандармерија као елитни и борбени део Министарства унутрашњих послова непрекидно обучава и припрема за решавање најтежих ситуација и да је показала да је добро организована, обучена, опремљена и високо мотивисана.

- Видели смо како ће изгледати наша сутрашња вежба коју смо назвали ''Гружа 2022'', али могло је да буде име и било које друге бране. Жандармерија је показала да је добро организована, добро обучена, добро опремљена и што је најважније веома високо мотивисана. Ниједан део наше територије, без обзира где се налазила претња, не би прошао без интервенције Жандармерије и не би било могуће да терористи или било ко са таквим намерама заузме део наше територије, а да ми не одговоримо на адекватан начин - казао је министар Вулин, саопштио је МУП.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".