Na brani na jezeru Gruža, održana je generalna proba uoči sutrašnje vežbe pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, na kojoj će biti prikazane taktike i veštine srpske policije i sadejstvo snaga sa kopna, vode i vazduha u odbrani najvitalnijih objekata značajnih za funkcionisanje države.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji se uverio u spremnost pripadnika Žandarmerije, Helikopterske jedinice i Policijske uprave u Kragujevcu pred sutrašnju vežbu, istakao je da se Žandarmerija kao elitni i borbeni deo Ministarstva unutrašnjih poslova neprekidno obučava i priprema za rešavanje najtežih situacija i da je pokazala da je dobro organizovana, obučena, opremljena i visoko motivisana.

- Videli smo kako će izgledati naša sutrašnja vežba koju smo nazvali ''Gruža 2022'', ali moglo je da bude ime i bilo koje druge brane. Žandarmerija je pokazala da je dobro organizovana, dobro obučena, dobro opremljena i što je najvažnije veoma visoko motivisana. Nijedan deo naše teritorije, bez obzira gde se nalazila pretnja, ne bi prošao bez intervencije Žandarmerije i ne bi bilo moguće da teroristi ili bilo ko sa takvim namerama zauzme deo naše teritorije, a da mi ne odgovorimo na adekvatan način - kazao je ministar Vulin, saopštio je MUP.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".