Данас се навршило више од шест година од када је певачица Јелена Крсмановић брутално убијена у каналу поред насипа у насељу Црвенка у Борчи, када је са супругом Зораном Марјановићем и тада петогодишњом ћеркицом отишла да трчи. За њену смрт суди се управо њеном супругу Зорану који ће сутра, након вишегодишњег суђења, дочекати и пресуду.

Хронологија догађаја:

Нестанак


Те суботе, 2. априла 2016. године око 21.30 у медијима је одјекнула вест да је певачица народне музике из Борче Јелена Крсмановић нестала на насипу у насељу Црвенка. Новинарске екипе одмах су се упутиле ка месту нестанка где су се нашле са њеним супругом Зораном Марјановићем. У маскираним панталонама, црној јакни, Марјановић је новинарима покушавао да објасни шта се десило. Како је испричао тада, Јелена је нестала око 15 сати тог дана када је отишла да трчи. Он и ћеркица, како је тада рекао, полако су ходали за Јеленом на насипу поред Дунава док је она џогирала испред њих. Како је рекао, та стаза је дуга неколико километара и Јелена је одмакла од њих далеко.

- Ми долазимо овде скоро сваки дан да би онда трчала. Ауто паркирамо на првој рампи у Црвенки, те се ја с ћеркицом на пољани поред играм. За то време она отрчи до следеће рампе и врати се назад. Данас смо ми ишли према њој, али у једном моменту смо је изгубили из вида и после је више није било - узнемирено је причао Марјановић.

Полицијске екипе окупиле су се на том месту после 23 сата, јер нестанак им је пријављен тек три сата раније, након чега су кренули у потрагу.

Убиство


Неколико сати касније, у зору, 3. априла, полиција је пронашла њен мобилни телефон. А онда и гумицу за косу. Убрзо потом, у подне, недалеко од места где ју је наводно последњи пут запазио супруг како трчи, на неколико метара удаљености од места где је пронађен телефон, у каналу затрпано грањем пронађено је Јеленино тело. Већ током увиђаја утврђено је да је певачица претучена насмрт, а да ју је убица ударао у потиљак све док није издахнула. Одмах по проналаску Јелениног тела Зоран Марјановић је приведен.

Почетак истраге


Певачицин супруг провео је 48 сати у полицији. Тамо је саслушан, полиграфски испитан, након чега је пуштен на слободу. Тада креће истрага којој се на тренутке није назирао крај. Полиција је исушила канал у Црвенки у нади да ће пронаћи траг који води до убице или оружје којим је певачица убијена. Претресене су куће које су се налазе у близини места убиства, а поједини Борачани су и привођени. У склопу истраге у само три месеца полиција је саслушала више од 500 мештана. Десет дана од убиства, припадници МУП упали су у кућу у којој су живели Јелена и Зоран, одакле су изнели бројне предмете и послали на вештачење.

Фото: Архива Новости

 

5 месеци од убиства


Од убиства су пролазили месеци, а хапшења није било. Зоран Марјановић постао је главна звезда у медијима где је готово свакодневно давао изјаве. Парче славе тражили су и до тада непознати људи, наводна Зоранова љубавница, самопрозвани стручњаци... и сви они износили су свој став о томе ко је убица.

Полиција и Тужилаштво су све време ћутали. Крајем лета 2017. године певачицин супруг Зоран донео је одлуку да уђе у ријалити. Тамо је провео неколико недеља, након чега је, због бојазни да ће му Центар за социјални рад одузети старатељство над ћерком, напустио овај ТВ програм. Два дана од изласка, док је улазио у своју кућу из шетње, тачно 15 месеци од убиства Јелене, 15. септембра 2017. године, он је ухапшен - због сумње да је убио своју жену.

Хронологија дешавања на насипу


Субота, 2. април


15.00 - Према сведочењу њеног супруга Зорана Марјановића, Јелена, он и њихова тада петогодишња ћеркица су у 15 сати у суботу изашли из куће у Борчи и кренули у шетњу по Црвенки. Неколико минута касније Јелена се према причи Зорана Марјановића одваја од њих и одлази на трчање.

15.50 - Према речима Зорана Марјановића, он схвата да му је супруга нестала, те креће да трчи по насипу и тражи жену.

16.47 - 17.10 Према налазима обдукције, певачица је убијена у између 16.47 и 17.10 сати са девет крвничких удараца оштрим предметом у главу. Поставља се питање, ако су, према речима Марјановића, на насипу у то време сви тражили Јелену, "и Зоран и породица и пријатељи", како нико није чуо њене крике нити видео ништа сумњиво?!

20.00 - Јеленин супруг Зоран полицији пријављује да је Јелена нестала. Полиција, породица и пријатељи се укључују у потрагу. Медији су, такође, одмах објавили апел да се полицији јави свако ко има неке информације о несталој певачици. Полицијска потрага трајала је током целе ноћи.

Недеља 3. април 2016.


5.00 - У недељу рано ујутру полиција на Црвенки проналази певачицину тренерку, патику, мобилни телефон и трагове крви.

12.00 - Неколико сати касније, само неколико метара даље, у каналу иза шипражја поред пута полиција проналази Јеленино беживотно тело.

18.50 - Зоран Марјановић прошао полиграфско испитивање у полицији, међутим, он ни тада није пуштен из полицијске станице.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: