Трагедија у којој је настрадао младић из Чачка догодила на тротоару Дарвинове улице у Београду око 17 сати. Никола је ходао тротоаром, када је под неразјашњеним околностима Бранислав Р., возач "алфа ромеа", изгубио контролу над возилом и ударио младића. Он је, причају очевици, након ударца младића, само наставио даље. Ухваћен је убрзо у кафићу свог брата док је испијао кафу.

Возач је у колима био са још једном особом. Сувозачем. Он је младића ударио и побегао. Није се зауставио, већ је наставио даље - каже извор упознат са случајем. Како објашњава, утврђено је да је возач након хапшења имао 2,35 промила алкохола у крви.

- Колико је возио брзо још увек није утврђено, али очевици наводе да је младић након ударца бачен на контејнер, да га је изуо из патика - објашњава наш саговорник и додаје да су помоћ младићу пружили запослени на оближњој пумпи.- Они су позвали Хитну помоћ - наводи наш саговорник и додаје да је Никола након несреће задобио тешке телесне повреде.

 

- Николи је оштећено мождано стабло, имао је повреде руку и ногу. Био је клинички мртав када је доведен у болницу. Било је питање времена када ће му срце стати. Борио се седам дана, након чега је у суботу издахнуо - наводи наш извор.

О настрадалом младићу сви који су га познавали имају само речи хвале. О њему, његовој породици. Како кажу, желео је да крене очевим стопама и ради у Војсци. Да буде официр.

- Уписао је Војну академију јер је волео Србију и желео је да буде официр. Поред тога, имао је смисла за цртање, цртао је мурале, један од њих је насликао и на зиду Академије. Био је јако талентован - прича друг овог младића.

Према његовим речима, иако је из Чачка након што је очистио све испите на првој години студија остао у Београду још неко време.

- Желео је да проведе време са девојком која је у Београду - каже наш саговорник.

Иза овог младића остали су родитељи, као и два млађа брата и полусестра са очеве стране. Према речима комшија њима је најтеже.

- Ово је трагедија. Немамо речи шта се догодило. Једна пијана будала, идиот, угасила је живот који је тек почињао. Нико од нас не може да разуме тог возача, али ни особу која је седела са њим у колима, да нису стали, зауставили се, помогли Николи. Оставили су га на улици да умре - прича један од комшија и додаје да се породица младића "држи како мора" и нада да ће возач одговарати и бити кажњен најстрожом казном.

Никола Грујић биће сахрањен у четвртак у подне на градском гробљу у Чачку. Он ће на вечни починак, како сазнајемо, бити испраћен уз војне почасти.

(Блиц)

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".