Како преноси Јерусалем пост позивајући се на званичнике, осумњичени је Палестинац са Западне обале који је ушао у Израел са дозволом и он се после упуцавања налази у тешком стању.

Према наводима полиције, "терориста је жртву убо шрафцигером у аутобусу у Рамоту". Он и путници су изашли из аутобуса, а фотограф Инета Меши Бен Ами, који је у том тренутку пролазио поред њега, упуцао је нападача.

Жртва је хоспитализована у средње тешком стању са вишеструким убодним ранама у горњем делу тела, рекли су лекари и додали да није у животној опасности.

- Нисам оклевао, пуцао сам у њега једном и пао је на земљу - рекао је Бен Ами је за КАН Невс.

Фото: Јутјуб принтскрин/The Last Battle

 

Командант израелске полиције Јерусалимског округа Дорон Тургеман, који је стигао на место напада, рекао је:

- Ово је још један подсетник на терористичку претњу са којом се суочавамо. Резултат вечерашњег напада могао је бити много смртоноснији, а терориста је неутралисан пре свега захваљујући одлучности и херојству цивила који су туда пролазили, борили се са њим и деловали да га неутралишу. Њихова будност и храброст спречили су даљу штету невиним људима. Наставићемо да се боримо против тероризма и терориста где год да су, ради безбедности и безбедности јавности.

Портпарол Хамаса Хазем Касем рекао је да је напад "природан одговор на окупационе злочине против наших исламских и хришћанских светиња у граду Јерусалиму“.

- Овај чин отпора још једном потврђује неуспех свих покушаја да се заустави ескалација чина отпора на окупираној Западној обали и граду Јерусалиму - рекао је он.

Пре две недеље, Палестинац је ножем избо и умерено ранио једног Израелца у близини Гиват Шмуела у централном Израелу.

(Jerusalim post)