Комедија "Велика фрка" из 1992. године један је од оних филмова које су баш сви гледали и који се не прескаче када случајно наиђемо на њега мењајући канале.

Урнебесно остварење Милана Јелића са Драганом Николићем у главној улози доноси нам причу о службенику Чеди, који живи да угоди другима. Зато он, природно, са таштом и супругом креће на годишњи одмор, али када се због посла раније врати у Београд, у свом дому затиче "велику фрку" - непрестану журку пуну комичних ликова, а уместо да је прекине, он се придружује и добија надимак Чедоморац.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Domaći Film

 

Међу занимљивијим ликовима који су се истакли у овом остварењу јесте тинејџер Пеца, који је у годинама када размишља искључиво о женама о томе како да се приближи некој која му се допада.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Domaći Film

 

Генерације публике смејале су се његовим духовитим опаскама и реакцијама, а мало је познато да је Пецу одиграо младић који чак и није глумац. У питању је Владимир Перишић, филмски режисер.

Перишић је рођен у Београду 1976. године, а средином деведесетих, три године после "Велике фрке" отишао је у Француску, где је на Универзитету у Паризу студирао савремену књижевност. Међутим, од 1999. до 2003. године је студирао филм у престижној Националној школи за високо образовање у области звука и слике "Ла Фемис".


Његов дипломски филм, "Дремано око" (2003), под менторством Шантал Акерман, приказан је у оквиру селекције Кинофондација на Канском фестивалу. Његов први играни филм "Обични људи" (2009) имао је премијеру у оквиру такмичарске селекције Недеље критике у Кану.

Уз то, учествовао је и у колективном филму "Мостови Сарајева" (2014), који је премијерно приказан у оквиру званичне селекције Канског фестивала, а тренутно ради на филму "Изгубљена земља", за који је као, као филмски пројекат у настанку, освојио награду на копродуцентском маркету на Берлиналу 2017.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".