Од првог појављивања одушевила је публику широм бивше Југославије, која је и дан-данас воли као првог дана.


Милена Дравић и Драган Гага Николић били су један од омиљених славних парова у бившој Југолавији.

Фото: Архив Новости

 

Били су у срећном браку читавих 45 година, али оно што је јавности слабо било познато је то да је славна глумица је пре Гаге имала још два брака.

Први је склопила са редитељем Пуришом Ђорђевићем, који данас има 98 година.

Венчали су се 1960. године, али тај брак није дуго трајао.

Фото: Танјуг/Раде Прелић

 

- Најважније у животу је да се не плашиш. Ја се никада ничега нисам плашио, блиско ми је оно што је говорио Ниче: “Није суштина у томе да смо били живи, него како смо живели“. Виђам људе који су насмејани и срећни, понекад сретнем и оне богате. Али, и једни и други увек имају страх који не могу да схвате – први се плаше несрећних, јер мисле да је несрећа “заразна”, а богати се, по истом принципу, плаше сиромашних. Човек не сме да се плаши ни кад остане без кинте, ни кад има милионе, ни кад остане без љубави, ни кад има љубав - поручио је Пуриша.

Фото: Архив Борбе

 

- Љубав је врло важна, нарочито онда кад нас та љубав остави. Дан-данас у пролазу често виђам жену која ме је оставила 1980. Да ли верујете да се од тада још нисам опаметио? Али, од свих жена које сам познавао и које сам волео, још увек једино и највише волим Милену Дравић – рекао је Пуриша својевремено причајући о Милени увек све најлепше.

– Највећа љубав била ми је Милена Дравић. Та љубав је 1960. прерасла у брак. У то време је била велика звезда. Ишли смо из филма у филм. Али кад сам приметио да јој сметам и да по много чему нисам човек за њу – пријатељски смо се развели – испричао је редитељ.

(Новости/Политика)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".