Како преносе хрватски медији, након 45 година, момци из бенда су решили да се разиђу.

Гитариста Јасенко Хоура и Младен Бодалец одсад ће наступати под именом Хоура група. Открила је то најава за фестивал Fusion у Сплиту, где је требало да наступе као Прљаво казалиште.

- Могу да потврдим да је Трговачки суд у Загребу дана 1.7.2022. донео решење којим се одређује привремена мера којим се г. Хоури и г. Бодалецу налаже да престану с радњама којима се повређују регистровани жигови г. Филеша, односно да престану да пружају услуге које се односе на културне делатности под називом Прљаво казалиште, Прљавци или другим сличним називом, као и да откажу све договорене активности и даље активности под заштићеним жиговима односно називима - рекла је раније адвокатица Тихомира Филеша.

Фото: Милутин Лабудовић

 

Прљаво казалиште је настало 1977- е у загребачком предграђу Дубрава под снажним утицајем панк културе. Прву поставу групе чинили су: Јасенко Хоура (гитара), Зоран Цветковић (гитара), Даворин Боговић (вокали), Нинослав Храстек (бас) и Тихомир Филеш (бубњеви). Често су били бојкотовани од тадашњих власти у првој фази свог рада. Са друге стране, публика их је здушно прихватала.

На овим просторима, нарочито током седамдесетих година, мега популаран стрип је био Алан Форд.

Фото: Алекса Станковић

 

Чланови бенда су одлучили да се назову управо по једној догодовштини из епизоде „Трио Фантастикус“ у којој Група ТНТ долази у позориште (казалиште) које се звало „Оронуло казалиште“ у преводу легендарног Ненада Бриксија.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".