Чувени глумац Раде Шербеџија годинама је градио каријеру, али га то није спречило да се оствари и у улози супруга и родитеља петоро деце, четири ћерке и једног сина.


Иако је иза њега велики број местрално одиграних улога, безброј филмских остварења Раде за свој највећи успех увек истиче децу. 

Фото: З. Кнежевић

 

Из првог брака са покојном балерином Иванком Церовац Раде је добио је сина Данила, који је филмски продуцент. Њих двојица су једном приликом чак и сарађивали на филму "Ослобођење Скопља".

Из тог брака такође има и ћерку Луцију, која је такође кренула његовим стопама и важи за познату глумицу.

Након што се развео од балерине Иванке Церовац, Раде је запловио у нову љубавну причу и то са позоришном редитељком Ленком Удовички. Из те љубави родило се још троје деце, три ћерке, татине мезимице - Милица, Нина и Вања.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Acidofil (@acidofil)

Сва његова деца су брзо завелела уметност, филм, режију, а само једна од њих није имала интересовање за ову сферу, већ је своју срећу пронашла у другачијем послу.

У питању је Вања. 

- Вања има смисла за уметност, али она се одлучила за неки други животни пут. Студира у Бечу и одличан је студент, што је потпуно необично кад је моја породица у питању. Она планира да заврши право или психологију - објаснио је Раде Шербеџија једном приликом за хрватске медије.

Вања воли право и психологију и то је у потпуности испуњава, али воли и спорт. Њена сестра Милица Алма, најмлађа ћерка чувеног глумца, је кантауторка и обожава музику.


Нина Шербеџија се од малих ногу бави глумом, а са само шеснаест година је глумила у "Театру Улиссес" на Брионима у представи "Ромео и Јулија 68".

 

Иза себе има два филма "Cry of the Butterfly" из 2014. и "Welcome" из 2010. године, а заједно са својим оцем је снимила филма  "Blossom".

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".