У интервјуу који је у недељу објавио Фајненшел Тајмс , извршна директорка Нортроп Груман Кети Ворден рекла је да индустрија треба да схвати ниво потражње јер залихе оружја на Западу нису дизајниране да трају током дуготрајног сукоба.

- Сада је најважније добити јасне сигнале о нивоу потражње, дугорочним обавезама да се Кијеву испоручи оружје и колико ће се интензивно користити постојеће резерве - рекла је она.

Ворден је рекла да још нема тачне информације да се неким врстама оружја и муниције већ ближи крај, али је нагласила да "нико дефинитивно није направио залихе дизајниране да задовоље тренутну потражњу" неколико година заредом. Она је додала да је индустрија спремна да улаже унапред како би проширила производњу, али је потребна „индикација да ће, ако се све изгради, потражња бити загарантована”.

Фото: Профимедиа

 

Нортхроп Грумман производи аутоматске топове Бусхмастер калибра 30 мм, који су уграђени на део војне опреме коју су Сједињене Америчке Државе поклониле Украјини. ФТ такође скреће пажњу на чињеницу да у близини украјинских граница активно раде извиђачке беспилотне летелице РК-4 Глобал Хавк на великим висинама које је развила корпорација. Други добављач из Пентагона ,Raitheon, раније је најавио да ће бити потребно време да се попуне залихе МАНПАДС Стингер, који су испоручени Украјини у великим количинама.

Портпарол другог великог произвођача оружја, који је желео да остане анониман, рекао је за публикацију да његова компанија има исте бриге као и Нортхроп Грумман, и да очекује да ће Сједињене Државе у будућности морати да замене флоту украјинске војске совјетске производње. авиона.

ФТ истиче да се читава индустрија сада суочава са недостатком компоненти због прекида глобалних ланаца снабдевања. Рок испоруке за неке врсте производа, према речима Вордена, повећан је два до три пута. Посебно је тешка ситуација са електронским компонентама и микрочиповима.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".