Анђела је уплашена за себе и дете, нарушен јој је мир: 

- Узнемирена сам и тешко ми је да се носим са тим што смо као породица доживели. Случај смо пријавили одељењу за високотехнолошки криминал када смо схватили да та особа неће престати и да изнова прави профиле истог садржаја. Захвална сам што је полиција одлучила да реши случај по хитном поступку - рекла је Анђела за Ало, па додала:

- Обратила сам се служби задуженој за сузбијање интернет злостављања и написала потребне мејлове на адресе које су ми дате. Особа ће бити пронађена у кратком року и против ње ћемо поднети кривичну пријаву - закључила је она.

 

 

Анђела је једну од порука објавила на Инстаграм профилу. Пратиоци су такође били згрожени поруком. 

- Људи се плаше твог детета, а твоји блиски људи се смеју тој ружној накази коју си донела на свет. Видиш ли на шта тај ђаво личи? Наказа, ругоба, имбецил, заостала у развоју. Обриши све њене ружне фотографије уколико желиш да ово престане. Људи се јеже када год виде твог гмизавца, угрожаваш их призором тог копилета и ванземаљца. Ово није претња јер и сама знаш да причам истину и да је мала ружна као лопов. Иди сада и пљуни јој у ту ружну фацу - звучи порука коју је инфлуенсерка добила, а због које се хитно ради своје сигурности и ћерке обратила одељењу за високотехнолошки криминал.

 

 

Адвокатица Јелена Законовић објаснила је за поменути медиј да у случају Маниташевићеве починиоцу прети затворска казна.

- Почињено је више кривичних дела. Претње путем интернета су прво. Друго је неовлашћено снимање, објављивање и приказивања туђих фотографија. Није дозвољено чинити фотографски, филмски, видео или други снимак неког лица без његовог знања или пристанка. Будући да се овде ради о малолетном лицу, починиоцу прети не само новчана већ и казна затвора у трајању од годину до две. Због садржаја поруке „уколико не обришеш фотографије, нећу престати са овим“ постоје и елементи уцене. Најбоље би било да мајка поднесе пријаву директно у тужилаштву како би по њиховом налогу полиција случај решила у што краћем року - навела је Законовићева.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из дома Дафине Милановић, власнице пропале Дафимент банке

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".