Наиме, дугорочне студије су показале да је нулта крвна група јача од осталих.

Фото: Профимедиа

 

 

Доказано је да су носиоци ове крвне групе отпорнији и имају мањи ризик од развоја кардиоваскуларних болести, као и можданог и срчаних удара, ретко пате од болести везаних за памћење, а доказано је и да у најмањој мери могу да оболе од рака желуца и панкреаса, као и од великог броја других врста карцинома.

Једноставно, најмање су подложни.

Један од најбитнијих разлога јесте чињеница да крвна група 0 садржи мање молекула који узрокују згрушавање крви, а мождани и срчани удар проузрокује управо лоша коагулација крви. Ствари које су добре за срце такође су добре и за мозак, јер су бројни фактори ризика који узрокују кардиоваскуларне болести слични ризицима настанка менталних болести и других обољења.

Што се тиче питања која је онда крвна група "најслабија", то је тешко дефинитивно одредити, мада стручњаци кажу да је у питању група. Будући да су истраживања показала да су носиоци ове крвне групе најмање отпорни на маларију и неке друге инфективне и системске болести.

Фото: Профимедиа

 

 

Студија је такође показала да носиоци крвне групе 0 просечно дуже живе од свих осталих носилаца крвних група, па се намеће логичан закључак да је за то одговорна управо њихова отпорност на бројна обољења.