Иако је већина њених колега против закона о абортусу у Америци, Душица је изјавила да никада не би абортирала дете осим ако плод није здрав што представља ризик за мајку.

Певачица је испричала своју животну исповест и тајну њене мајке коју јој је рекла пред смрт. Реч је о абортусу који ју је прогањао до последњег часа. 

- Иако су скоро све моје колеге против закона о забрани абортуса који је недавно донет у Америци, ја морам јавно да иступим и кажем да подржавам ту одлуку америчких власти. У животу сам прошла кроз јако тешке ствари због којих сам одлучила да никада не бих абортирала, а на то ме је навела мајчина борба са карциномом - започела је своју тешку  животну причу Душица, па објаснила:

Фото: Принтскрин/Пинк ТВ

 

- Када сам имала 21 годину моја мајка се разболела, добила је карцином. У једном тренутку, рак костију метастазирао је на кичмену мождину и лекар нас је тада упозорио да може да дође до ситуације да нас она не препознаје и да губи додир са реалним светом. Мама је тада већ била у колицима. Као женско дете, ја сам преузела бригу о њој, купала сам је и пресвлачила. То су били јако болни моменти које никада нећу заборавити - изјавила је Грабовићева,док је кроз сузе говорила како јој се променио живот. 

- Сећам се када сам једном дошла код маме у посету, а она ми је рекла: "Молим те, узми ову бебу из мог наручја, окупај је, па је врати да лежи поред мене". Тад сам се скаменила. Питала сам тату због чега јој се привиђа беба, а он ми је открио да је мама након порођаја са мном и мојим братом близанцем абортирала - открила је певачица.

- Тада сам схватила да она никада није превазишла свој абортус, последње тренутке живота провела је у патњи због тога што није родила бебу коју је носила у стомаку. Стално ми је тражила да бринем о том детету и привиђала јој се њена никад рођена беба. Недуго затим, мајка је умрла на мојим рукама, а ја сам од тада постала противник абортуса, сем у ситуацијама када плод није здрав, па је жена приморана на превремени порођај - закључила је певачица.

Певачица је такође боловала од бенигног тумора дојке који је успешно лечила.

- Када је мама лежала на онкологији, кришом сам спавала поред ње. Доктор ми је рекао да је то јако штетно по моје здравље због зрачења, али нисам марила. Касније сам и сама добила тумор дојке, срећом био је бенигни, а сад идем на редовне контроле - рекла је она.

Душица је испричала како је Патријах Павле причао о абортусу те да је често долазио  на онкологију. 

- Тада је сваког четвртка на онкологију долазио покојни патријарх Павле који је и сам причао о теми абортуса. Он је увек истицао да је абортус велики грех, те је саветовао жене које су абортирале да траже опрост од Бога.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".