Iako je većina njenih kolega protiv zakona o abortusu u Americi, Dušica je izjavila da nikada ne bi abortirala dete osim ako plod nije zdrav što predstavlja rizik za majku.

Pevačica je ispričala svoju životnu ispovest i tajnu njene majke koju joj je rekla pred smrt. Reč je o abortusu koji ju je proganjao do poslednjeg časa. 

- Iako su skoro sve moje kolege protiv zakona o zabrani abortusa koji je nedavno donet u Americi, ja moram javno da istupim i kažem da podržavam tu odluku američkih vlasti. U životu sam prošla kroz jako teške stvari zbog kojih sam odlučila da nikada ne bih abortirala, a na to me je navela majčina borba sa karcinomom - započela je svoju tešku  životnu priču Dušica, pa objasnila:

Foto: Printskrin/Pink TV

 

- Kada sam imala 21 godinu moja majka se razbolela, dobila je karcinom. U jednom trenutku, rak kostiju metastazirao je na kičmenu moždinu i lekar nas je tada upozorio da može da dođe do situacije da nas ona ne prepoznaje i da gubi dodir sa realnim svetom. Mama je tada već bila u kolicima. Kao žensko dete, ja sam preuzela brigu o njoj, kupala sam je i presvlačila. To su bili jako bolni momenti koje nikada neću zaboraviti - izjavila je Grabovićeva,dok je kroz suze govorila kako joj se promenio život. 

- Sećam se kada sam jednom došla kod mame u posetu, a ona mi je rekla: "Molim te, uzmi ovu bebu iz mog naručja, okupaj je, pa je vrati da leži pored mene". Tad sam se skamenila. Pitala sam tatu zbog čega joj se priviđa beba, a on mi je otkrio da je mama nakon porođaja sa mnom i mojim bratom blizancem abortirala - otkrila je pevačica.

- Tada sam shvatila da ona nikada nije prevazišla svoj abortus, poslednje trenutke života provela je u patnji zbog toga što nije rodila bebu koju je nosila u stomaku. Stalno mi je tražila da brinem o tom detetu i priviđala joj se njena nikad rođena beba. Nedugo zatim, majka je umrla na mojim rukama, a ja sam od tada postala protivnik abortusa, sem u situacijama kada plod nije zdrav, pa je žena primorana na prevremeni porođaj - zaključila je pevačica.

Pevačica je takođe bolovala od benignog tumora dojke koji je uspešno lečila.

- Kada je mama ležala na onkologiji, krišom sam spavala pored nje. Doktor mi je rekao da je to jako štetno po moje zdravlje zbog zračenja, ali nisam marila. Kasnije sam i sama dobila tumor dojke, srećom bio je benigni, a sad idem na redovne kontrole - rekla je ona.

Dušica je ispričala kako je Patrijah Pavle pričao o abortusu te da je često dolazio  na onkologiju. 

- Tada je svakog četvrtka na onkologiju dolazio pokojni patrijarh Pavle koji je i sam pričao o temi abortusa. On je uvek isticao da je abortus veliki greh, te je savetovao žene koje su abortirale da traže oprost od Boga.

(Alo)

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".