Одлука којом је потврђено првостепено решење донета је 6 јула, потврдила је за Танјуг портпарол Апелационог суда у Београду, Мирјана Пиљић.

Пошто је ово решење постало правоснажно, може се очекивати да Специјални суд закаже суђење и у овом поступку.

Овом оптужницом обухваћен је и Сенад Решовић, припадник групе који је ухапшен у октобру прошле године, док су сви остали оптужени у притвору од 4. фебруара 2021. године и првом оптужницом, по којој им је у току припремно рочиште, и терете се за пет тешких убистава, трговину дрогом, отмице, силовање и оружје.

Такође је обухваћен и Драган Митровић који је ухапшен када и Решовић, али због сумње за саизвршилаштво у убиству Здравка Радојевића, које је већ је обухваћено поменутом, потврђеном оптужницом против Беливукове групе.

Фото: АТА имагес/Стефан Томашевић

 

Поред Беливука, Миљковића и Решовића за убиство Николе Митића и Горана Михајловића оптужени су Владо Драганић, Милош Будимир, Срђан Лалић, Дејан Тешић, Владимир Грек и Алекса Стошић и Драгана Митровића и двојица окривљених сарадника Никола Спасојевић и Бојан Хрватин.

Решовић (34) звани Секи сумњичи се да је са Беливуком и Миљковићем 10. августа 2020. године испред америчке амбасаде отео, а касније и убио Николу Митића у кући у Ритопеку.

Беливуку, Миљковићу и још 28-рици припадника њихове групе је почело суђење по потврђеној оптужници.

Њом су оптужени за убиство Александра Глигоријевића Пукија, Лазара Вукичевића, Горан Величковић , Милана Љепоје и Здравка Раођевића.

Против Беливука, Миљковића и појединих припадника ове групе од јануара се води истрага и за убиство Горана Михајловића у априлу 2019. године, као и још једна истрага за прање новца.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".