Халед Хосеини је у дирљивом посту упутио емотивну поруку ћерки нагласивши да је веома поносан на њу.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Khaled Hosseini (@khosseini)

"Јуче, моја 21-годишња ћерка Харис изашла пред свет као трансродна особа. Знам за Харисино путовање још од прошле године и гледао сам је како пролази кроз нека веома тешка времена. Транзиција је тако компликован подухват — емоционално, физички, социјално, психолошки — али Харис се са сваким изазовом суочила са милошћу, стрпљењем и мудрошћу".

Коментари на његову објаву само су се низали. Људи су посебно били разнежени јер Хосеини, који је пореклом Авганистанац из Кабула потиче из конзервативне средине.

Додао да као отац "никада није био поноснији на њу".

"Одушевљен сам што сада имам не једну, већ две прелепе ћерке".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Khaled Hosseini (@khosseini)

Славни писац је отац Хариса и ћерке по имену Фарах, коју има са супругом Ројом Хосеини.

"Највише ме инспирише Харисина неустрашивост, њена храброст да са светом подели своје право "ја". Она је мене и нашу породицу научила толико о храбрости, о истини. О томе шта значи живети аутентично. Знам да је овај процес за њу био болан, препун туге и анксиозности. Она је свесна окрутности којој су трансродне особе свакодневно доживљавају. Али, она је јака и неустрашива", писало је у објави.

Хосеини је на крају посебно истакао да воли своју ћерку.

"Бићу уз њу на сваком кораку, као и цела наша породица. Стојимо иза ње. Привилегија је гледати је како улази у свет као лепа, мудра и бриљантна жена каква јесте. Нека је Бог благослови."

Његови пратиоци су у коментарима похвалили породицу због тога што је прихватила путовање Хариса и били уз њу на сваком кораку транзиције.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Khaled Hosseini (@khosseini)

"Она је тако срећна што има тако дивног оца", написала је једна особа.

"Сви родитељи треба да имају овакав став у вези са својом децом! Хвала вам", додао је други.

"Прелепа ћерка! Ово је путовање за целу породицу. Драго ми је да видим колико је подржавате. Она је срећна што Вас има за оца", писало је у коментару, а многи су се усагласили да сада имају "још више разлога да воле Хосеинија".

ФОТО ГАЛЕРИЈА: Ким Кардашијан као Лепа Брена

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".