Наш млади перспективни глумац Марко Јанкетић и његова сестра Милица Јанкетић показали су да им је таленат за глуму усађен у генима.


Марко се већ веома добро снашао на филмском платну, а радио је на неколико великих пројеката од којих је најпопуларнија била серија "Убице мога оца".

Милица се пак више приклонила позоришту, јер је оно за њу испуњење сваког сна. Ипак, и Милица је имала неколико улога у серијама, а многи је се сећају као прелепе медицинске сестре из серије "Ургентни центар" .
Иако су тек на почетку каријере млади глумци ретко говоре о томе колико им је популарност њихових родитеља помогла у томе да се остваре у улози глумаца.

Они се труде да своје путеве праве сами, без помоћи и асистенције родитеља.

– Моје презиме је мач са две оштрице. Често сам имала привилегије због презимена Јанкетић, а бивало је и обрнуто. Мој тата је увек имао поверење у мене и сматра да би о свему требало сама да одлучујем. Његов најчешћи савет је: "Ти најбоље знаш шта треба, па тако и уради" - рекла је тада Милица.

Фото: Предраг Митић

 

Милица је најмлађе од четворо деце у породици Јанкетић. Због тога је одувек била татина и мамина мезимица. Као гимназијалка је знала да ће да упише Факултет драмских уметности, а још као средњошколка се опробала у позоришту "Дадов" и за годину дана одиграла неколико представа.

- Одрасла сам у позоришту, али тек када сам почела да размишљам о избору факултета у трећој години гимназије, одлучила сам да се распитам шта је све потребно за упис на глуму. Видела сам да су у омладинском позоришту Дадов у току аудиције и одлучила да пробам. За годину дана играла сам у неколико представа и схватила да је то оно што хоћу, па сам следеће године из првог пута уписала ФДУ. Желела сам да ме тата спрема за пријемни, али он ме је чуо само једном. Признајем да сам имала три пута већу трему него када сам отишла на ФДУ и све што ми је рекао биле су две реченице: "Сине, битно је да то будеш ти. И важно је да имаш добро изговорену мисао." Када сам добро схватила шта то значи, успела сам да остварим оно што сам наумила – рекла је раније за домаће медије млада глумица.

И Марко и Милица полако граде своје глумачке каријере трудећи се да испуне очекивања свих људи који прате њихов рад а понајвише своји већ славних родитеља.

Иако их често гледамо на малим екранима многи не знају да су ово двоје глумаца син и ћерка познатог глумачког пара Мише Јанкетића и Свјетлане Кнежевић. 

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из приватног албума - Миша Јанкетић

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".