Глумица је открила како се носи са популарности коју су јој донеле улоге: 

- ''Блуднице'' су за мене после ''Опатије'' биле велика прекретница у погледу сазревања. Са Сибил сам закорачила на сцену, а Шарлот ме је научила како да се борим са свим што она са собом носи. Захваљујући овој серији научила сам пре свега да заволим себе и своје тело, да на неки начин одрастем и схватим како се треба поставити према популарности коју доноси посао глумца и статус јавне личности, али и да научим, чини ми се, најважнију лекцију, а то је - зашто никада не смем да се извињавам због тога што сам жена - истиче глумица која је на филмско платно изашла пред камере из друге уметничке области.

Фото: Профимедиа

 

Џесика је открила да је од малих ногу била веома заљубљена у балет, а каријеру ''на врховима прстију'' професионално је неговала све до осамнаесте године. Нажалост, Џесика је морала да заборави на своју велику љубав због повреде чланка и да балет замени новом професијом, глумом.  Судећи према насловима,  уметност на даскама јој је узвратила љубав. Она је разговору открила како се носи са свим елементима нове професије:  

По чему ћете памтити ''Блуднице''?

- По томе што сам први пут пред камерама била слободна и осећала се као права жена. Цео креативни тим серије чине жене. Аутори, редитељи, сценаристи, па чак и глумачка постава, сви су махом жене. И то је допринело томе да ово буде права женска серија. Одувек сам размишљала о томе како мушкарац може да се бави сексипилом жене и њеним мислима. Међутим, током деценија имиџ женског секс симбола креирали су управо мушкарци.

То је велики апсурд, јер се испоставља да они боље од нас знају како да жена буде секси. И што је још већа бизарност, жене се већ деценијама утркују да слепо следе оне критеријуме сексипила које за њих успостављају мушкарци. Због тога су ''Блуднице'' посебне. Први пут имамо прилику да жену видимо и откријемо кроз очи жене. Не посматрајући њене облине и голотињу, већ оно чиме она истински зрачи и одакле у ствари потиче њена привлачност.- била је искрена Џесика.

Фото: Профимедиа

 

Ипак, не може се у потпуности занемарити утицај женског тела у целокупном сексипилу?

- Чини ми се да жене постају сексуални предатори и развијају ту магнетну привлачност оног тренутка када се осете комотно у сопственој кожи. Шарлот је таква. Њој је једноставно удобно у њеном телу. Научила је како да буде господарица. Она говори оно што мисли, а када заводи, онда је то прави перформанс.

Био ми је прави ужитак да свирам по диркама њене душе. Из сезоне у сезону задирала сам у њену интиму до најмрачнијих кутака. Схватила сам да су моћан покретач сваког човека његова туга и трауме. То су ожиљци који кроје оно што постајемо док се боримо са њима. Неко им се у тој борби предаје и постаје њихов заточеник, а други, попут Шарлот, науче да каналишу њихов увек жив бол, и да ту енергију бола користе као гориво уз помоћ ког даље газе кроз живот.

Фото: Профимедиа

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из албума глумице Неде Арнерић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".