Glumica je otkrila kako se nosi sa popularnosti koju su joj donele uloge: 

- ''Bludnice'' su za mene posle ''Opatije'' bile velika prekretnica u pogledu sazrevanja. Sa Sibil sam zakoračila na scenu, a Šarlot me je naučila kako da se borim sa svim što ona sa sobom nosi. Zahvaljujući ovoj seriji naučila sam pre svega da zavolim sebe i svoje telo, da na neki način odrastem i shvatim kako se treba postaviti prema popularnosti koju donosi posao glumca i status javne ličnosti, ali i da naučim, čini mi se, najvažniju lekciju, a to je - zašto nikada ne smem da se izvinjavam zbog toga što sam žena - ističe glumica koja je na filmsko platno izašla pred kamere iz druge umetničke oblasti.

Foto: Profimedia

 

DŽesika je otkrila da je od malih nogu bila veoma zaljubljena u balet, a karijeru ''na vrhovima prstiju'' profesionalno je negovala sve do osamnaeste godine. Nažalost, DŽesika je morala da zaboravi na svoju veliku ljubav zbog povrede članka i da balet zameni novom profesijom, glumom.  Sudeći prema naslovima,  umetnost na daskama joj je uzvratila ljubav. Ona je razgovoru otkrila kako se nosi sa svim elementima nove profesije:  

Po čemu ćete pamtiti ''Bludnice''?

- Po tome što sam prvi put pred kamerama bila slobodna i osećala se kao prava žena. Ceo kreativni tim serije čine žene. Autori, reditelji, scenaristi, pa čak i glumačka postava, svi su mahom žene. I to je doprinelo tome da ovo bude prava ženska serija. Oduvek sam razmišljala o tome kako muškarac može da se bavi seksipilom žene i njenim mislima. Međutim, tokom decenija imidž ženskog seks simbola kreirali su upravo muškarci.

To je veliki apsurd, jer se ispostavlja da oni bolje od nas znaju kako da žena bude seksi. I što je još veća bizarnost, žene se već decenijama utrkuju da slepo slede one kriterijume seksipila koje za njih uspostavljaju muškarci. Zbog toga su ''Bludnice'' posebne. Prvi put imamo priliku da ženu vidimo i otkrijemo kroz oči žene. Ne posmatrajući njene obline i golotinju, već ono čime ona istinski zrači i odakle u stvari potiče njena privlačnost.- bila je iskrena DŽesika.

Foto: Profimedia

 

Ipak, ne može se u potpunosti zanemariti uticaj ženskog tela u celokupnom seksipilu?

- Čini mi se da žene postaju seksualni predatori i razvijaju tu magnetnu privlačnost onog trenutka kada se osete komotno u sopstvenoj koži. Šarlot je takva. NJoj je jednostavno udobno u njenom telu. Naučila je kako da bude gospodarica. Ona govori ono što misli, a kada zavodi, onda je to pravi performans.

Bio mi je pravi užitak da sviram po dirkama njene duše. Iz sezone u sezonu zadirala sam u njenu intimu do najmračnijih kutaka. Shvatila sam da su moćan pokretač svakog čoveka njegova tuga i traume. To su ožiljci koji kroje ono što postajemo dok se borimo sa njima. Neko im se u toj borbi predaje i postaje njihov zatočenik, a drugi, poput Šarlot, nauče da kanališu njihov uvek živ bol, i da tu energiju bola koriste kao gorivo uz pomoć kog dalje gaze kroz život.

Foto: Profimedia

 

BONUS GALERIJA: Iz albuma glumice Nede Arnerić

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".