Нико не воли да чека у реду, посебно када са собом вуче корпу пуну производа. Ипак, то је понекад неизбежно, али постоје занимљиви начини који могу да вам помогну да изаберете најбржу касу у продавници и тако брже завршите куповину.

Како избећи дуге редове у продавницама тема је која је заинтересовала и научнике са Универзитета у Сасексу, који кажу да одлука коју доносите интуитивно обично није најбоља у овом случају.

Фото: Н. Скендерија

 

 

Већина људи сматра да је најбоље стати у најкраћи ред јер то показује да је радник за касом најефикаснији, али није баш тако. Уместо тога, научници истичу да је важније колико људи испред вас имају производа у корпама, него колико је људи на каси. Врло је једноставно – ако двоје људи имају пуне корпе, чекаћете дуже него ако је испред вас четворо са по два, три производа.

Ево неколико савета које су стручњаци издвојили као најважније, а за које тврде да ће вам помоћи да изаберете најбржу касу.

Изаберите касе где раде жене – стручњаци тврде да оне овај посао обављају брже.

Бирајте касе са леве стране – већина купаца је деснорука, па ће тако бирати касе на левој страни.

Станите у ред иза особе која производе гура у колицима, не у корпи.Брже ћете завршити ако је испред вас једна особа са пуним колицима производа, него ако испред вас има више купаца са корпама.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО:

НЕСВАКИДАШЊА ВЕРИДБА КОД РАЈСКОГ ОСТРВА: Давид је запросио Милицу у дубинама Црвеног мора

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".