НовакЂоковић је дан по освајању Вимблдона стигао у Београд, где су му Тениски савез Србије и овдашњи љубитељи тениса припремили дочек, а он се одужио дирљивим обраћањем, које је одушевило више од 10.000 присутних.

Фото: М. Вукадиновић

 

 

У обраћању народу који га је дочекао Новак је поред осталог говорио и о српском народу и нашем добро познатом "инату" који Ђоковић показује на терену. 

Шампион је дефинисао "српски инат" на следећи начин:

-Јуче сам за Америчку телевизију покушавао да објасним шта значи српски инат. Рекао сам да ми је жао и да не могу баш да објасним. Не постоји реч која се превод на енглески, барем ја не знам..., покушавао је да објасни Ђоковић.

-То је отприлике нешто што симболише и означава тај неки наш дух, дух нашег небеског народа који у свим сферама живота истраје и показује срце, душу и вољу када је најтеже. И, заправо... Таква нам је судбина, да морамо да пролазимо кроз трновит пут. Али, верујем... Кажемо ми у народу, "ко зна зашто је то добро", увек постоји добро на крају пута. Ви сте то светло на крају тунела! - рекао је Ноле и одушевио све присутне.

 

 

БОНУС ВИДЕО:

Народ одушевљено дочекао излазак Новака Ђоковића на балкон Старог двора после освајања Вимблдона

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".