NovakĐoković je dan po osvajanju Vimbldona stigao u Beograd, gde su mu Teniski savez Srbije i ovdašnji ljubitelji tenisa pripremili doček, a on se odužio dirljivim obraćanjem, koje je oduševilo više od 10.000 prisutnih.

Foto: M. Vukadinović

 

 

U obraćanju narodu koji ga je dočekao Novak je pored ostalog govorio i o srpskom narodu i našem dobro poznatom "inatu" koji Đoković pokazuje na terenu. 

Šampion je definisao "srpski inat" na sledeći način:

-Juče sam za Američku televiziju pokušavao da objasnim šta znači srpski inat. Rekao sam da mi je žao i da ne mogu baš da objasnim. Ne postoji reč koja se prevod na engleski, barem ja ne znam..., pokušavao je da objasni Đoković.

-To je otprilike nešto što simboliše i označava taj neki naš duh, duh našeg nebeskog naroda koji u svim sferama života istraje i pokazuje srce, dušu i volju kada je najteže. I, zapravo... Takva nam je sudbina, da moramo da prolazimo kroz trnovit put. Ali, verujem... Kažemo mi u narodu, "ko zna zašto je to dobro", uvek postoji dobro na kraju puta. Vi ste to svetlo na kraju tunela! - rekao je Nole i oduševio sve prisutne.

 

 

BONUS VIDEO:

Narod oduševljeno dočekao izlazak Novaka Đokovića na balkon Starog dvora posle osvajanja Vimbldona

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".