Тако се овај очев "аманет", дат Душану Спасојевићу - Шиптару, вођи "земунског клана" и даље препричава и преноси са колена на колено. Тешку клетву доживео је и други шеф клана Миле Луковић - Кум.

Спасојевић је одрастао у селу Реткоцер, а Луковић у суседном Доњи Гајтан. Једно време су друговали путујући у Медвеђу где је Шиптар завршио трогодишњу школу ученика у привреди, а Кум Средњу електротехничку. Одатле, несташни дечаци како их памте, одлазе у свет.

Спасојевић долази у Београд, а Луковић у Приштину где је дуже радио као затворски чувар. Касније се поново налазе у Београду када и креће прича о најбруталнијој криминалној организацији у Европи.

Али, у селима на југу Србије, врло патријархалној средини, више од злодела "Земунaца" говорило се и о смрти очева Спасојевића и Луковића.

Фото: МУП

 

Спасојевићев отац је на самртничкој постољи проклео сина. Пред фамилиом је поручио и да не жели да му се син појави на гробу. Никада! И тако је било.

С друге стране, стравична прича је о оцу ког је у гроб отерао син!

Луковић и Спасојевић били су ухапшени у Београду почетком 1997. године због крађа. Неколико дана после натписа у новинама о хапшењу у београдско тужилаштво се појавио отац Милета Луковића.

Дошао је да се лично увери да ли је тачно да је његов син обрукао и себе и породицу. После потврде у тужилаштву да му је син пошао странпутицом, отац у то време посланик у локалној Скупштини општине се вратио кући. Убрзо се убио.

Спасојевић и Луковић настрадали су у Мељаку у акцији "Сабља" приликом бекства после убиства српског премијера Зорана Ђинђића, марта 2003. године.

ГАЛЕРИЈА: Земунски клан

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".