Полиција је у недељу ујутро затекла мушкарца потпуно у пламену, док си пролазници покушавали да угасе пламен.

Након разговора са сведоцима, полицајци су сазнали да је осумњичени, Лучиано Симонс, ушао у радњу неколико тренутака пре инцидента и купио бензин. Полиција каже да је Симонс наводно напунио флашу бензином, а затим отишао до оближње аутобуске станице. Сведок који је био на аутобуској станици са Симонсом и Ангерером рекао је да је Симонс полио Ангерера бензином, а затим га запалио, преносе амерички медији.

Снимак камере показује тренутке где Ангерер и сведок трче према оближњој радњи док сведок покушава да угаси ватру.

Отприлике 30 минута након инцидента, полицајац је уочио Симонса преко пута и идентификовао га полицајцима као човека који је купио бензин непосредно пре него што је Ангерер запаљен. Истражитељи су на аутобуској станици пронашли флашу која је јако мирисала на бензин и пронашли пумпу где је службеник видео да Симонс је пуни бензином у вредности од 1 долара. Детективи су прегледали снимак надзора, наводећи да је у складу са изјавама које је дао службеник.

Током интервјуа са Симонсом, признао је детективима да је купио малу количину бензина. Симонсу је приказана слика особе унутар круга К само неколико тренутака пре него што је Ангерер запаљен. Он је потврдио да је он човек примећен на снимку продавнице, али је негирао да је он особа која је запалила Ангерера. Симонс је ухапшен и суочава се са тешком оптужбом за напад који је резултирао тешким физичким повредама. Полиција каже да није познато да ли ће Ангерер преживети повреде.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".