Суђење је одложено због болести судије.


Такође, на данашње суђење нису дошли ни сведоци Милорад Брацановић и Љубиша Буха Чуме.

Фото: П. Милошевић

 

Наиме, Брацановићева ћерка је суд обавестила да је он смештен у дом за дементна и стара лица, док је Чуметов адвокат рекла да се он налази у Либији и да се враћа крајем септембра.

Фото: Игор Маринковић

 

У овом случају, који је познат и као прва отмица "земунског клана" учествовао и покојни Душан Спасојевић, а сада се суди за кривично дело разбојништво двојици бивших полицајаца и двојици припадника "земунског клана".

Фото: МУП

 

Оптужени су полицајац у пензији Милан Радукић, припадник Жандармерије Саша Ђајић, као и некадашњи припадници "земунског клана" Никола Бајић и Горан Ристић.

Према оптужници, тројица оптужених су Стеванића на силу убацили у аутомобил, а затим га држали на непознатој локацији где су га малтретирали и захтевали од њега кључеве од стана његових родитеља.

Затим су из сефа у стану украли већу количину злата и око 100.000 немачких марака.

Поред оптужених и покојног шефа "земунског клана", у овом кривичном делу наводно је учествовао и тадашњи полицајац, касније сведок-сарадник у процесу против "земунског клана", такође покојни Зоран Вукојевић.

Оптужени Ђајић је био Вукојевићев кум.

Стеванићу су пришли у Сарајевској улици, показали легитимације и наредили му да крене с њима.

Потом су га убацили у "голф 2", за чијим је воланом био оптужени Ристић и потом га предали вођи клана - Спасојевићу, како би му рекао где су у кући њенових родитеља сакривени новац и драгоцености.

Ова - прва "отмица" клана из Земуна, после које су уследиле и многе друге, решена пошто је бивши припадник клана Никола Бајић, који у затвору служи казну од 35 година, тужилаштву раније до детаља описао догађаје.

Оптужени полицајци су у време отмице радили у Полицијској станици у Земуну.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Земунски клан

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".