БИВША бразилска манекенка која се као снајпериста борила на украјинској страни умрла је од гушења након што је остала заробљена у запаљеном бункеру у Харкову, открила је њена породица, пише Дејли мејл.

Талита до Вале (39) погинула је током руског ракетног напада на Харков 30. јуна, а вест о њеној смрти је први пут објављена ове недеље.

Њен брат Тео Родриго Вијеира је проговорио о овој трагедији и открио да се угушила насмрт након што се одвојила од своје јединице, а затим и заглавила у запаљеном бункеру.

Како наводи британски лист, истог дана погинуо је и Бразилац Даглас Буриго (40) који се такође бори у Украјини. Наиме, он је, како пише Дејли мејл, погинуо док је покушавао да спасе Талиту.

- Било је узастопних напада и батаљон је подељен.Талита је отишла у бункер. Већ је био у пламену и остала је заробљена унутра. Њен пријатељ се вратио да је спаси у интервалу између бомбардовања и завршио је мртав. Умрла је од гушења, није погођена гелерима - рекао је брат Тео.

Он је открио да је Талита на југу Бразила, али да је живела 30 година у Сао Паулу. У младости се бавила глумом и манекенством пре него што је уписала студије права. Након тога је радила са добротворним организацијама помажући у спасавању животиња.

Касније је ишла на ратишта и придружила се курдским снагама у Ираку које се боре против ИСИС-а. Како се наводи, они су је и обучили да буде снајпериста.

Тео је рекла да је његова сестра отпутовала у Украјину само три недеље пре него што је послата у Харков, који више није под директним нападом руских снага. Талита је слала поруке сваког дана са фронта, рекао је он, откривајући да је радила и као спасилац и као војник.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".