BIVŠA brazilska manekenka koja se kao snajperista borila na ukrajinskoj strani umrla je od gušenja nakon što je ostala zarobljena u zapaljenom bunkeru u Harkovu, otkrila je njena porodica, piše Dejli mejl.

Talita do Vale (39) poginula je tokom ruskog raketnog napada na Harkov 30. juna, a vest o njenoj smrti je prvi put objavljena ove nedelje.

NJen brat Teo Rodrigo Vijeira je progovorio o ovoj tragediji i otkrio da se ugušila nasmrt nakon što se odvojila od svoje jedinice, a zatim i zaglavila u zapaljenom bunkeru.

Kako navodi britanski list, istog dana poginuo je i Brazilac Daglas Burigo (40) koji se takođe bori u Ukrajini. Naime, on je, kako piše Dejli mejl, poginuo dok je pokušavao da spase Talitu.

- Bilo je uzastopnih napada i bataljon je podeljen.Talita je otišla u bunker. Već je bio u plamenu i ostala je zarobljena unutra. NJen prijatelj se vratio da je spasi u intervalu između bombardovanja i završio je mrtav. Umrla je od gušenja, nije pogođena gelerima - rekao je brat Teo.

On je otkrio da je Talita na jugu Brazila, ali da je živela 30 godina u Sao Paulu. U mladosti se bavila glumom i manekenstvom pre nego što je upisala studije prava. Nakon toga je radila sa dobrotvornim organizacijama pomažući u spasavanju životinja.

Kasnije je išla na ratišta i pridružila se kurdskim snagama u Iraku koje se bore protiv ISIS-a. Kako se navodi, oni su je i obučili da bude snajperista.

Teo je rekla da je njegova sestra otputovala u Ukrajinu samo tri nedelje pre nego što je poslata u Harkov, koji više nije pod direktnim napadom ruskih snaga. Talita je slala poruke svakog dana sa fronta, rekao je on, otkrivajući da je radila i kao spasilac i kao vojnik.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".