Како се наводи у саопштењу Министарства спољних послова, Лавров је то рекао када се састао са шефом турске дипломатије Мевлутом Чавушоглуом на маргинама састанка министара иностраних послова Г20 у Индонезији, преноси агенција ТАС С.

- Током разговора дошло је до темељне размене мишљења о међународној и регионалној агенди, са акцентом на ситуацију у Украјини - наводи се у саопштењу.

Како је навело руско Министарство спољних послова, Русија је потврдила свој принципијелни став да је "даља подршка Запада милитаристичким амбицијама кијевског режима неприхватљива, јер охрабрује украјинску владу да одступи од раније постигнутих мировних споразума".

Такође, како се наводи, нагласак је стављен на важност даље координације између министарстава спољних послова и одбране, како би се осигурала безбедност цивила и привредних субјеката у Украјини. Саговорници су разговарали и о другим међународним питањима, укључујући интеракцију између Русије и Турске у Црном мору, као и у мултилатералним организацијама.

- Министри су изразили задовољство развојем политичког дијалога између земаља на највишем нивоу у 2022. години. Поново су потврдили спремност да наставе блиске контакте између руководства Русије и Турске - додаје се у саопштењу руског Министарства.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".