Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, Lavrov je to rekao kada se sastao sa šefom turske diplomatije Mevlutom Čavušogluom na marginama sastanka ministara inostranih poslova G20 u Indoneziji, prenosi agencija TAS S.

- Tokom razgovora došlo je do temeljne razmene mišljenja o međunarodnoj i regionalnoj agendi, sa akcentom na situaciju u Ukrajini - navodi se u saopštenju.

Kako je navelo rusko Ministarstvo spoljnih poslova, Rusija je potvrdila svoj principijelni stav da je "dalja podrška Zapada militarističkim ambicijama kijevskog režima neprihvatljiva, jer ohrabruje ukrajinsku vladu da odstupi od ranije postignutih mirovnih sporazuma".

Takođe, kako se navodi, naglasak je stavljen na važnost dalje koordinacije između ministarstava spoljnih poslova i odbrane, kako bi se osigurala bezbednost civila i privrednih subjekata u Ukrajini. Sagovornici su razgovarali i o drugim međunarodnim pitanjima, uključujući interakciju između Rusije i Turske u Crnom moru, kao i u multilateralnim organizacijama.

- Ministri su izrazili zadovoljstvo razvojem političkog dijaloga između zemalja na najvišem nivou u 2022. godini. Ponovo su potvrdili spremnost da nastave bliske kontakte između rukovodstva Rusije i Turske - dodaje se u saopštenju ruskog Ministarstva.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".