Он се у објави на свом Телеграм каналу запитао "ко виче на сав глас како је потребно судити Русији и због тога ангажовати међународне организације“.

- Свима је познато ко је најватренији заступник те идеје. И веома добро се потрудио да по целом свету посеје хаос и пустош под маском озлоглашене 'праве демократије'. Зна да брутално и примитивно наметне своју вољу, користећи новац, бескарактерне вазале, које по потреби назива ‘савезницима’, и најквалитетније оружје - нагласио је Медведев. Он је такође подсетио на многобројне ратове и сукобе у којима су учествовале САД.

Фото: АП/Government Pool

 

Кажњавање Русије - претња по човечанство

Руски политичар је истакао да је идеја о кажњавању земље са највећим нуклеарним потенцијалом апсурдна и потенцијално претећа за постојање човечанства.

- Говорећи на Међународном правном форуму у Санкт Петербургу назвао сам сулудим све покушаје успостављања трибунала или судова за такозвану истрагу дејстава Русије. Ти предлози нису само правно ништавни. Идеја да се казни земља која поседује највећи нуклеарни потенцијал, апсурдна је сама со себи. Такође, представља потенцијалну претњу за постојање човечанства - написао је он на свом Телеграм каналу.

Због почетка специјалне операције Русије у Украјини, руско-амерички односи нагло су погоршани.

(Спутњик)

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".