Лавров је ово поручио на састанку са својим вијетнамским колегом Буи Тан Соном у Ханоју, у тренутку када западне земље оптужују Русију за кршење међународног права својом инвазијом на Украјину, наводи британска агенција.

Лидери Европске уније позвали су Москву да се придржава одлуке Међународног суда правде (МСП) који је наложио 16.марта Руској Федерацији да обустави војне операције у Украјини.

- Вијетнам је кључни партнер Русије у Асоцијацији земаља југоисточне Азије, а односи две земље су засновани на историји и њиховој заједничкој борби за правду - рекао је Лавров на састанку у Ханоју.

Вијетнам и Русија имају блиске везе још из времена Совјетског Савеза, а Ханој до сада није осудио руски рат у Украјини, који Москва назива „специјалном операцијом“, преноси Ројтерс.

Посета руског министра Вијетнаму долази у тренутку када две државе обележавају 10. годишњицу свог „свеобухватног стратешког партнерства“,а Лавров би након тога требало да отпутује у Индонезију како би присуствовао састанку министара иностраних послова Г20 (Група 20), коју чини 19 најразвијенијих земаља света, заједно са Европском унијом.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".