Хрватско Министарство науке и просвете покренуло је инспекцијски поступак у школи коју похађа син председника Хрватске Зорана Милановића.

Повод су тврдње "Јутарњег листа" да је његова супруга Сања Мусић Милановић вршила притисак на директора, с циљем да се њиховом сину закључене оцене преправе из четворке у петице. 

Како наводи дотични лист, она је упутила 24. јуна мејл директорки школе свога сина, разредном старешини и школском психологу, у коме као разлог за промену оцена наводи неправилности у настави математике.

Тај гест покренуо талас реакција у медијима због наводног притиска председникове супруге како би се њиховом сину повисиле две оцене чиме би просек свих његових оцена био пет, преносе хрватски медији.

Како наводи Хина, Милановић је данас рекао да није знао за супругино писмо школи, додао да га он не би писао, а напао је и компанију Ханза медија, власника Јутарњег листа, због објаве чланка на ту тему.

- Нисам знао. И не бих бранио нешто само зато што је то направила моја супруга. Кад радиш овакав посао то у бити не значи ништа, међутим, по мени то овде је пуно мање битно од начина на који је то криминална организација Ханџар медија припремила - рекао је Милановић.

Додао је и да је тим писмом његова супруга оставила "бразду дубоку три метра".

- Да је мени то мама направила кад сам имао 17,5 година ја бих полудео, рекао је Милановић. "Али мама је мама. Е сад, мама је оставила писани траг - рекао је Милановић.

Хрватски председник сматра и да мета медијског садржаја није његова супруга него он лично.

- Није ово ради ње, ово је ради мене. Није она мета - оценио је Милановић.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".