Глумица Јелена Ђокић открила је да је због бројних животних изазова ојачала и да данас може много тога на леђима да понесе. 

Фото: Игор Маринковић

 

Из родног ратног Сплита те 1991. године она се сама, без родитеља, преселила код рођака у Младеновац, где је завршила основну школу.

- Имала сам четрнаест година, била сам примеран ђак, омиљен у колективу. Дружили смо се на улици, Сплит је био безбедан када сам била клинка, а ја сам била од оних које увек међу првима бирају за дружење, била сам спретна у свему. Онда одједном постајеш непожељан, а они лоши постају носиоци неке нове речи, нове приче. То ти до те мере поремети систем да када је дошло време да бежим, да идем, ја себи нисам дозволила да патим због тога. Да ли је то био пркос, инат, не знам, била сам клинка и још сама - рекла је глумица, затим наставила:

Фото: Игор Маринковић

 

- С мора сам стигла на снег по коме нисам умела ни да ходам, а до школе је било 40 минута. Падала сам по њему кô крушка. Мислим да сам се на рез преобратила баш из те контре. Срећом, улетела сам тада у руке своје сестре Габријеле, која је већ тада била потпуно у свету рокенрола, андерграунда, бендова, проба. И ја сам из поп-културе, "Неw Кидс он тхе Блоцк", до краја улетела у рокенрол, у коме сам до дана данашњег. Не мислим сада да је уопште било лоше то што ми се десило, не. Добро је стајати на својим ногама.

Како каже често је остала без базе.

- Створиш негде неке људе, па се преместиш, и онда се питаш шта ћеш сад с оним. Временом, то иза тебе бледи. Али, неки контакти трају и данас. Изабрала сам да никада не патим за оним што је било раније - казала је раније глумица, којој ни студентски живот није био бајан. Са родитељима и братом преселила се на Цетиње где је живела у тешким условима.

Фото: Горан Марковић

 

- Живиш у студентском дому, где си само уторком и четвртком имао топлу воду. Осталим данима грејеш на лонче. Пристанеш на то. Али, ту искристалишеш своју жељу. А када завршиш факултет, онда си свој човек - закључила је.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из албума глумице Аните Манчић

(Story)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".