Додик је истакао да је успостављање центра за тзв. сајбер сигурност друго име за успостављање британског обавештајног пункта

- Осим нелегалног високог представника, БиХ ће добити и нелегалне назови војне стручњаке, а све под изговором наводног сецесионизма и тзв. малигног руског утицаја - изјавио је Додик за Срну, упитан да прокоментарише најаву Велике Британије да ће послати војне стручњаке у БиХ.

Према његовим речима, сецесионизам је питање за Британце, али не у БиХ већ у Шкотској и добро би било да се тиме позабаве на својој територији.

Фото: Профимедиа

 

- Своју вишевековну фрустрацију Русима би да излече на БиХ, на којој нема ко се није играо, обучавао и пунио своје биографије. Ништа ново од Британаца, и пред прошле изборе су послали своје јединице овде. Ваљда процењују да тако њихови кандидати из ПДП имају боље шансе - навео је Додик.

Велика Британија саопштила је данас да ће послати војне стручњаке у БиХ, ради борбе против утицаја Русије, јачања Мисије НАТО-а и унапређења стабилности и безбедности у земљи.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".