Сви знамо да је Грчка класично српско летовалиште и неретко се мое у клубовима и кафићима чути наша музика. Срби су се тамо потпуно одомаћили, што нам доказују бројни видео снимци који свакодневно красе друштвене мреже. Један од таквих је и овај који приказује како су се Срби, и то на плажи где се налази на стотине људи, окупило њих неколико десетина и заиграло оно што сваки Србин најбоље зна – а то је коло.

Снимак траје десетак минута и на њему се јасно види да њима не смета ни публика, ни јако сунце, а ни отпор воде да би заиграли српско коло, а како је овај призор направио прави одјек на друштвеним мрежама - коментари хвале су се само низали.

 

 

Весели Срби одушевили су и саме Грке

Толико Срба има у популарним летовалиштима ове државе да не изненађује да се у већини радњи може наћи по неки натпис на српском језику, али ни да нам се конобари обраћају са "Добар дан", "Хвала" и "Довиђења".

Ипак, иако смо до сада много пута видели да Грци цене нашу културу и језик, овај пут нас је изненадио један видео снимак који је настао као одговор на горе поменути, а у коме су Грци на плажи у Парги заиграли српско коло.

 

 

- Опа! Грци играју на плажи Крионери у Парги, гласи опис снимка који је погледало оо 400.000 људи, а који је добио 540 коментара и у коме се види како овај нама близак народ игра. Иако мелодија готово да ни не подсећа на наше колце, према покретима ногу свакако можемо да закључимо да су се добро потрудили да га науче.

А ако се питате одакле су успели да науче да играју ову нашу традиционалну игру, сасвим је извесно да је одговор на то питање скривен у нашим сезонским посетама. Међутим, сигурни смо да је подстрек за ово био управо снимак из Паралије.

БОНУС ВИДЕО:

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ПЛАЖУ И СУНЧАЊЕ: Како да ово уживање буде здраво и безбедно

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".