Svi znamo da je Grčka klasično srpsko letovalište i neretko se moe u klubovima i kafićima čuti naša muzika. Srbi su se tamo potpuno odomaćili, što nam dokazuju brojni video snimci koji svakodnevno krase društvene mreže. Jedan od takvih je i ovaj koji prikazuje kako su se Srbi, i to na plaži gde se nalazi na stotine ljudi, okupilo njih nekoliko desetina i zaigralo ono što svaki Srbin najbolje zna – a to je kolo.

Snimak traje desetak minuta i na njemu se jasno vidi da njima ne smeta ni publika, ni jako sunce, a ni otpor vode da bi zaigrali srpsko kolo, a kako je ovaj prizor napravio pravi odjek na društvenim mrežama - komentari hvale su se samo nizali.

 

 

Veseli Srbi oduševili su i same Grke

Toliko Srba ima u popularnim letovalištima ove države da ne iznenađuje da se u većini radnji može naći po neki natpis na srpskom jeziku, ali ni da nam se konobari obraćaju sa "Dobar dan", "Hvala" i "Doviđenja".

Ipak, iako smo do sada mnogo puta videli da Grci cene našu kulturu i jezik, ovaj put nas je iznenadio jedan video snimak koji je nastao kao odgovor na gore pomenuti, a u kome su Grci na plaži u Pargi zaigrali srpsko kolo.

 

 

- Opa! Grci igraju na plaži Krioneri u Pargi, glasi opis snimka koji je pogledalo oo 400.000 ljudi, a koji je dobio 540 komentara i u kome se vidi kako ovaj nama blizak narod igra. Iako melodija gotovo da ni ne podseća na naše kolce, prema pokretima nogu svakako možemo da zaključimo da su se dobro potrudili da ga nauče.

A ako se pitate odakle su uspeli da nauče da igraju ovu našu tradicionalnu igru, sasvim je izvesno da je odgovor na to pitanje skriven u našim sezonskim posetama. Međutim, sigurni smo da je podstrek za ovo bio upravo snimak iz Paralije.

BONUS VIDEO:

VREME JE ZA PLAŽU I SUNČANJE: Kako da ovo uživanje bude zdravo i bezbedno

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".