ПАРИ Сен Жермен ће именовати Кристофа Галтијеа за свог следећег тренера након одласка Маурисија Покетина, према Фабрицију Роману.

Ница, последњи Галтиеjeов клуб, већ је поставила бившег тренера Борусије Дортмунд Лусијена Фавра за новог наследника.

Ова вест ће добро доћи навијачима Реал Мадрида, који страхују да би њихов бивши стратег Зинедин Зидан могао да буде човек који ће преузети контролу над тимом са "Парка принчева".

Међутим, све индиције указују на то да је славна "десетка" одбила прилику јер жели да преузме репрезентацију Француске, након Светског првенства у Катару ове године.

ПСЖ је прошле сезоне освојио првенство Француске, али поново је недостајало борбености и тимске хемија за искорак на европској сцени, а квалитета несумњиво није мањкало...  

То је такмичење које ПСЖ жели да освоји изнад свега, али су испали у шеснаестини финала од Реал Мадрида. Галтије има одличан досије – он је био човек који је тренирао тим Лила који је сензационално победио у трци финансијског гиганта, његов нови клуб и освојио Лигу 1 у сезони 2020/21.

За сада није познато колико ће тачно зарађивати, али очекује се да му плата неће бити мања од оне коју је имао аргентински стручњак.

Галтије је током играчке каријере 164 пута наступио у Лиги 1, а 33 пута у Лиги 2. Тренерску је каријеру започео 2009. у Сент-Етјену, где се задржао све до 2017. године.

Затим је провео четири године у Лилу и онда сензационално освојио наслов француског првака претпрошле сезоне. Претходну годину провео је са много успеха на клупи Нице.

О томе каква је тренерска величина говори и чињеница да је три пута проглашаван најбољим тренером навјишег фудбалског ранга у земљи "галских петлова".

(Новости)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Роберт Левандовски - пољска хаубица

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".