Орбан је тада изјавио да би Мађарска имала приморје "да јој није одузето", алудирајући на хрватску обалу која је некада припадала Аустроугарској. Беговић је на табли испред свог угоститељског објекта тада написао: "Мађаре не служимо. Нисте добродошли на ваше море. Ако доведете Хернáдија добро сте дошли."

Како пише РТЛ, Беговић је после овог геста добио је на хиљаде мејлова, претње телефоном, а у једном дану преко Гугл ривјуса снизили су му оцену за његов "Туна бар" скоро на чисту јединицу.

Угоститеља је посетила и полиција.

- Долазила је полиција више пута, сазнао сам да ће поднети пријаву, тражио сам записник, нисам га добио одмах, али ми се јавио и адвокат да би ме бесплатно заступао - рекао је Беговић за РТЛ.хр.

Закон о спречавању дискриминације прописује новчане казне. Табла на којој је написао спорну поруку налази се пред његовим "Туна баром" у Трпњу на Пељешцу, а казна за правна лица је далеко виша него за физичка. Износи од пет до 30.000 куна за физичка лица и од 10.000 до 200.000 куна за правна.

Фото: Профимедиа

 

- Сви ме на Балкану знају по мојој сатири. Кад бих добио лошу оцену за Туна бар, али не због хране, него нећег трећег, одлучио сам све да окренем на шалу и наопако - каже за РТЛ Јакша Беговић који је забављао разним написима.

"Имамо одличног кувара којег не бисмо препоручили", "ако сте незадовољни послугом, доведите је други пут са собом" или "ако сте са псом брњица је једино вама обавезна", "Ни кад смо затворени ХДЗ-овце не послужујемо, а СДП-овце поготово, остале да ни не спомињемо, немамо паметнијег посла", "Не улази ако си вакцинисан, ако ниси поготово", "По упутствима штаба од сутра ујутру смо затворени, а поподне нисмо отворени" - неки су од њих.

Јаков је у међувремену, откако је стигла пријава, постао медијска звезда, чак и у Мађарској. Њихови новинари зову га, раде приче, а кад објаве таблу са поруком за Мађаре одрежу доњи део у којем помиње Хернандија.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Олуја изнад Београда - севање муња и громова

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".