Путин је истовремено потврдио да ће у наредним месецима Москва испоручити Белорусији нове тактичке ракетне системе крстког домета Искандер М, преноси ТАС С.

- У складу са нашим ранијим договором одлучено је да у наредним месецима Белорусији испоручимо Искандер-М тактичке ракетне системе који, као што знате користе и балистичке и крстареће ракете и у стандардној и у нуклеарној модификацији - рекао је Путин.

Поред тога, руски председник је упознао председника Лукашенка да је влада Русије у блиском контакту са надлежним агенцијама УН око питања глобалног снабдевања житарицама и вештачким ђубривом.

Фото: Танјуг/АП

 

- Ја понављам да се вратимо питањима која су најургентнија, а то су снабдевање храном и ђубривом на глобалном нивоу. У непосредном контакту смо са надлежним специјализованим агенцијама УН - рекао је Путин.

На снимку састанка са Лукашенком који је на друштвеним мрежама објавио репортер државне телевизије Русија 1, Путин је подсетио да су Русија и Белорусија главни добављачи ђубрива на глобалном тржишту, пренео је раније Ројтерс.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".