Putin je istovremeno potvrdio da će u narednim mesecima Moskva isporučiti Belorusiji nove taktičke raketne sisteme krstkog dometa Iskander M, prenosi TAS S.

- U skladu sa našim ranijim dogovorom odlučeno je da u narednim mesecima Belorusiji isporučimo Iskander-M taktičke raketne sisteme koji, kao što znate koriste i balističke i krstareće rakete i u standardnoj i u nuklearnoj modifikaciji - rekao je Putin.

Pored toga, ruski predsednik je upoznao predsednika Lukašenka da je vlada Rusije u bliskom kontaktu sa nadležnim agencijama UN oko pitanja globalnog snabdevanja žitaricama i veštačkim đubrivom.

Foto: Tanjug/AP

 

- Ja ponavljam da se vratimo pitanjima koja su najurgentnija, a to su snabdevanje hranom i đubrivom na globalnom nivou. U neposrednom kontaktu smo sa nadležnim specijalizovanim agencijama UN - rekao je Putin.

Na snimku sastanka sa Lukašenkom koji je na društvenim mrežama objavio reporter državne televizije Rusija 1, Putin je podsetio da su Rusija i Belorusija glavni dobavljači đubriva na globalnom tržištu, preneo je ranije Rojters.

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".