Иако је Беби Дол једна од најаутентичнијих појава на домаћој јавној сцени, ове невероватне детаље из њеног живота нисте сигурно знали. Једна од њих је да је побегла у Египат јер јој није пријао епитет највећа звезда бивше Југославије.

Фото: Д. Мишић

 

 

Од “принцезе алтнернативне музичке сцене” која је ишла на турнеју са Здравком Чолићем, преко поп звезде која је на својим плећима поднела последње место на “Евровизији” због распада ондашње Југославије, па све до певачице која је неговала квалитетан звук пред налетом турбо-фолка и ријалитија звезде како је обично памти данашња омладина.

Важну улогу у њеном животу одиграо је отац Милисав Шарић, џез-музичар због ког је, према властитом признању, цело своје рано детињство провела путујући широм света, будући да је он тада био на турнеји.

Наиме, у доба рођења власнице хита “Бразил” родитељи су били у раним 20-им годинама, те су је као тромесечну бебу повели на пут дуг преко 1000 километара, пошто је први Шаровић уговор био везан за Копенхаген.

Милисав је тада, са својим саставом у ком је свирао саксофон и флауту, наступао по војним базама широм Европе, те је тако Беби Дол одрасла уз његове колеге музичаре који су јој, између осталог, и пренели љубав према путовањима и музици.

Певачица је истакла да је отац обликовао њен музички укус, те да је, за разлику од осталих девојчица које су џепарац трошиле на лакове за нокте, она куповала плоче.

Фото: Архива Новости/В.Данилов

 

 

Из поштовања према њему и остатку породице, Драгана Шарић преузима сценско име “Беби Дол” како би заштитила породично презиме, односно како се оно не би “провлачило по штампи”.

У интервјуу за “Пулс”, који је Милисав Шарић дао још 2013. године, истакао је да му је жао што нема унуке и да се није покајао што је ћерку васпитао у западном стилу.

Између осталог, он је тада истакао да не воли ниједну песму своје мезимице.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Певач Дино Дворник

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".