Iako je Bebi Dol jedna od najautentičnijih pojava na domaćoj javnoj sceni, ove neverovatne detalje iz njenog života niste sigurno znali. Jedna od njih je da je pobegla u Egipat jer joj nije prijao epitet najveća zvezda bivše Jugoslavije.

Foto: D. Mišić

 

 

Od “princeze altnernativne muzičke scene” koja je išla na turneju sa Zdravkom Čolićem, preko pop zvezde koja je na svojim plećima podnela poslednje mesto na “Evroviziji” zbog raspada ondašnje Jugoslavije, pa sve do pevačice koja je negovala kvalitetan zvuk pred naletom turbo-folka i rijalitija zvezde kako je obično pamti današnja omladina.

Važnu ulogu u njenom životu odigrao je otac Milisav Šarić, džez-muzičar zbog kog je, prema vlastitom priznanju, celo svoje rano detinjstvo provela putujući širom sveta, budući da je on tada bio na turneji.

Naime, u doba rođenja vlasnice hita “Brazil” roditelji su bili u ranim 20-im godinama, te su je kao tromesečnu bebu poveli na put dug preko 1000 kilometara, pošto je prvi Šarović ugovor bio vezan za Kopenhagen.

Milisav je tada, sa svojim sastavom u kom je svirao saksofon i flautu, nastupao po vojnim bazama širom Evrope, te je tako Bebi Dol odrasla uz njegove kolege muzičare koji su joj, između ostalog, i preneli ljubav prema putovanjima i muzici.

Pevačica je istakla da je otac oblikovao njen muzički ukus, te da je, za razliku od ostalih devojčica koje su džeparac trošile na lakove za nokte, ona kupovala ploče.

Foto: Arhiva Novosti/V.Danilov

 

 

Iz poštovanja prema njemu i ostatku porodice, Dragana Šarić preuzima scensko ime “Bebi Dol” kako bi zaštitila porodično prezime, odnosno kako se ono ne bi “provlačilo po štampi”.

U intervjuu za “Puls”, koji je Milisav Šarić dao još 2013. godine, istakao je da mu je žao što nema unuke i da se nije pokajao što je ćerku vaspitao u zapadnom stilu.

Između ostalog, on je tada istakao da ne voli nijednu pesmu svoje mezimice.

BONUS GALERIJA: Pevač Dino Dvornik

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".