Иако се бела постељина најлакше прља, разлози да она буде први избор за хотеле су психолошке природе.

Бела постељина асоцира на уредност, свежину и чистоћу. Осим тога, на подсвесном нивоу ова боја асоцира и на луксуз - чак и ако нисте у престижном хотелу, стећи ћете утисак да јесте.

Фото: Профимедиа

 

Стручњаци за угоститељство и хотелијерство сматрају да бела боја на госте утиче позитивно, омогућава им и бољу перцепцију хотела, али се сматра и да доприноси бољем квалитету сна.

Нека истраживања су показала да нас ова боја чини смиренијим и мање напетим, што објашњава чињеницу да је баш она избор сваког хотела.

Постоји још један практичан разлог - ова боја иде уз све. Без обзира на преовлађујуће боје у хотелским собама, бела је неутрална и уклопиће се уз сваку нијансу, док са другим бојама то није случај.

Фото: Профимедиа

 

Вероватно сте приметили и да је исти случај и са хотелским пешкирима и баде-мантилима. Али у овом случају постоји практична намена. Реч је о томе да се бела постељина, пешкири и друге сличне тканине могу прати заједно без икакве бриге, а уз то не постоји могућност нежељеног избељивања и спирања боје након прања.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

(Магазин Новости)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".