Цариници су, у сарадњи са полицијом, 17. јуна 2022. године на аеродрому ''Никола Тесла'' спречили покушај тројице путника да границу пређу са ручним пртљагом пуним непријављених кубанских цигара.

Случај је откривен када су се тројица страних држављана, након што су у Београд допутовали из Хаване, упутили у зелени контролни пролаз намењен путницима који немају ништа да пријаве за царињење.

Приликом контроле, службеници су открили чак 624 кубанске цигаре које су поменути путници спаковали у ручни пртљаг.

Фото: Управа царина републике Србије

 

 

Торбе које су носили са собом прво су прегледане на скенеру где су се цигаре јасно виделе, а потом је уследио и детаљан преглед којим је потврђено да је ручни пртљаг тројице путника  дупке пун томпуса разних робних марки у луксузним паковањима, па је укупна вредност непријављене акцизне робе процењена на нешто више од 45 хиљада долара.

Међу откривеним цигарама најбројније су биле ''Cohiba 10 Talisman'' - 160 комада, ''Cohiba 55 Aniversario'' (60 комада), ''Montecristo Habana Cuba edicion limitada 2012'' (60 комада), 50 комада цигара ''Cohiba – Maduro-5'', 50 комада ''La Gloria Cubana'', као и 40 комада ''Montecristo Linea 1935''.

Фото: Управа царина републике Србије

 

 

Али то није било све, јер су се у ручном пртљагу ових путника нашла и два луксузна комплета марке ''La casa del Habano'' са по 30 ексклузивних цигара, као и један сет марке ''Trinidad Habana Cuba'' са 14 цигара.

Фото: Управа царина републике Србије

 

Чињеница да путницима није пристигао чекирани пртљаг забележена је у записнику службе ''Изгубљено – нађено'', па ће и он бити детаљно прегледан по пристизању у Београд.

Из Управе царина подсећају путнике да према важећим прописима у Републику Србију за личну употребу могу да унесу 50 цигарета, 25 цигарилоса (до 3 грама по комаду), 10 цигара, 50 грама дувана или одговарајућу комбинацију наведених производа.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".