Глумац се одлучио на овакву промену због снимања филма "Хероји Халијарда" Радоша Бајића:

-Сам сам себи необичан, али морао сам да променим изглед, договорили смо се тако. Играм код Радоша Бајића у „Херојима Халијарда“, током лета снимамо филм и серију, и пошто би се лепљење браде видело, а пошто играмо такве улоге какве играмо, сви смо пустили браду, казао је Лечић на К1 телевизији. 

Фото: Принтскрин

 

 

Он је описао о каквом је пројекту реч:

-  Филм је о четницима који су у Другом светском рату спашавали америчке пилоте и то је била озбиљна и тешка акција, јер су падали на различита места и требало их је пронаћи, сачувати им животе и припремити да оду одакле су дошли. Ја играм Драгишу Васића који је био академик, књижевник, идеолог четничког покрета и веома близак Дражи Михаиловићу. Имам неколико сцена, истиче глумац.

Он је казао да је прошло већ довољно времена и да се данас може сагледати целокупна српска прича из тог времена.

- У томе нема ничег националистичког већ је то потрага за истином. То је патриотизам. Била су то два антифашистичка покрета. Четнике су изједначили са усташама што је потпуно апсурдно, а заправо је било радикално другачије. На делу је време отрежњења и морамо да схватимо да имамо богату историју, каже Лечић, и додаје:

-Овај тренутак и јесте сублимативни за српску егзистенцију на Балкану. Требамо се бавити својим именом, језиком, традицијом... Да упознамо своју личну карту, јер је то кључно за односе са свима другима. Ниси способан да волиш другога ако не волиш себе, закључује Лечић.

БОНУС ВИДЕО:

ЛЕЧИЋ СТИГАО У ПОЛИЦИЈУ: Ево шта је глумац рекао пре информативног разговора

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".