Glumac se odlučio na ovakvu promenu zbog snimanja filma "Heroji Halijarda" Radoša Bajića:

-Sam sam sebi neobičan, ali morao sam da promenim izgled, dogovorili smo se tako. Igram kod Radoša Bajića u „Herojima Halijarda“, tokom leta snimamo film i seriju, i pošto bi se lepljenje brade videlo, a pošto igramo takve uloge kakve igramo, svi smo pustili bradu, kazao je Lečić na K1 televiziji. 

Foto: Printskrin

 

 

On je opisao o kakvom je projektu reč:

-  Film je o četnicima koji su u Drugom svetskom ratu spašavali američke pilote i to je bila ozbiljna i teška akcija, jer su padali na različita mesta i trebalo ih je pronaći, sačuvati im živote i pripremiti da odu odakle su došli. Ja igram Dragišu Vasića koji je bio akademik, književnik, ideolog četničkog pokreta i veoma blizak Draži Mihailoviću. Imam nekoliko scena, ističe glumac.

On je kazao da je prošlo već dovoljno vremena i da se danas može sagledati celokupna srpska priča iz tog vremena.

- U tome nema ničeg nacionalističkog već je to potraga za istinom. To je patriotizam. Bila su to dva antifašistička pokreta. Četnike su izjednačili sa ustašama što je potpuno apsurdno, a zapravo je bilo radikalno drugačije. Na delu je vreme otrežnjenja i moramo da shvatimo da imamo bogatu istoriju, kaže Lečić, i dodaje:

-Ovaj trenutak i jeste sublimativni za srpsku egzistenciju na Balkanu. Trebamo se baviti svojim imenom, jezikom, tradicijom... Da upoznamo svoju ličnu kartu, jer je to ključno za odnose sa svima drugima. Nisi sposoban da voliš drugoga ako ne voliš sebe, zaključuje Lečić.

BONUS VIDEO:

LEČIĆ STIGAO U POLICIJU: Evo šta je glumac rekao pre informativnog razgovora

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".