Некадашњи председник СФРЈ, Јосип Броз Тито волео је да ужива у квалитетној музици, а нарочито је волео четворо наших певача.

Како се наводи, веома је волео поп певача Здравка Чолића, али и Чола њега. Он је Брозу певао неколико пута и учествовао на неколико слетова.

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

Поред Здравка Чолића, Тито је волео и певачицу Неду Украден. Како је Неда важила за изузетну лепотицу, а причало се да Тито има “истанчан укус за лепоту”, ово не би требало нимало да чуди. Маршал је уживао да слуша Неду како пева, а да је и она волела њега доказује “Пјесма маршалу Титу” коју је снимила.

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

Ђорђе Балашевић је, током служења војног рока, написао песму “Рачунајте на нас”, а како је касније признао, посветио је управо Јосипу Брозу Титу. Он је песму Титу и отпевао 1. октобра 1978. године.

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

Медији су посебно истицали Титов однос према Горану Бреговићу. Наиме, њихов међусобни однос био је веома специфичан због тога што, иако су волели и поштовали један другог, било је тренутака када им је више одговарало да људи мисле да су у свађи.

Велики успех групе Бијело дугме нагнао је Броза да им упути позив да му свирају за дочек Нове године 1976. и то у Хрватском народном позоришту.

Фото: Сарић С.

 

 

Иако су имали наступ у Хали спортова у Београду, Брега је све одложио и, наводно, кукао Жељку Бебеку да га је Тито преварио за велику суму новца.

Ипак, након само неколико минута, Тито је напустио њихов наступ због гласне музике и неразумевања.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".