Данас је многима тешко да замисле колико је страхопоштовање изазивао Јосип Броз Тито, посебно ако нису сами живели у то време, али остале су многе анегдоте, па и легенде, које осликавају како су се људи осећали у његовом присуству.

Фото: Профимедиа

 

 

Неславна јунакиња једне од тих анегдота била је и чувена певачица и глумица Оливера Катарина. Она је на врхунцу своје славе била позвана да пева на Тари Титу и Јованки Броз 1978. године.

Иако ће заувек ће остати упамћена фотографија на којој љуби доживотног лидера СФРЈ, њој се догодио и један лапсус који ју је баш испрепадао. Наиме, певачица је од треме успела да забрља речи сопствене песме, па је уместо "Ти си моје јање" отпевала "Ти си наше јање".

Фото: Петар Милошевић

 

 

- Да, могли сте и да пољубите Тита. Наравно, ако сте Оливера Катарина. Оливера је била позвана да пева другу Титу и другарици Јованки, после дочека Нове 1975. године на Брионима. Три године касније (1978), Оливера је поново певала пред Титом. Овога пута на планини Тара. На Тари је требало остати шест дана. Оливера је требало само да се побрине за оркестар. Тада се десило нешто, што данас може изгледати само као анегдота, ако се занемари позадина тог догађаја.

 

 

- Наиме, када је требало да обави последњи разговор са оркестром пред наступ, изненада су јој јавили да је читав оркестар враћен у Београд. Срећом, ту се затекао Милутин Поповић Захар, који се понудио да јој помогне. Била је ван себе од страха. Почела је да пева своју песму "Ти си моје јање", која може да се изводи без оркестра. Међутим, уместо да изговори "Ти си моје јање", Оливера је отпевала “Ти си наше јање”, и укопала се од страха. Није знала како ће то да протумаче, јер није желела да помисле да је она Титу поручила да је овца. Извинила се одмах. А један од политичара је додао - “Не заборавите - она је глумица”. Добила је велики аплауз и вртоглаво нестала са сцене - објављено је својевремено на Инстаграм страници "београдскимесец".

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".