Светлана Цеца Ражнатовић једна је од највећих регионалних звезда, а у својој каријери имала је на десетине озбиљно великих хитова.

Често је ангажовала текстописце који важе за најбоље и најуспешније, те неке од ових песама крију занимљиве приче.

На пример, песму “Кукавица” нико није хтео да сними. Једном приликом Цеца је испричала како је започела сарадњу са чувеном Марином Туцаковић.

Фото: АТА имагес

 

 

- Давне 1991. године објавила сам албум “Бабарога” и одлучила да направим паузу у каријери од годину дана. Тражила сам песме које сам осећала да могу да постану велики хитови. Желела сам да променим тим и хтела сам нешто другачије. Имала сам визију да песме буду са неким јачим порукама. Већ сам постала девојка, потпуно сам желела да моје песме и изглед буду другачији. Слушала сам оно што раде Марина и Фута. Проналазила сам се у њеним песмама и волим тај начин писања и обраћања публици. Добила сам Маринин број, позвала је, било је неко касно поподне, зима. Рекла сам: “Желела бих да разговарам са Марином”, а онда сам са друге стране слушалице чула: “Ја сам”. Рекла сам: “Цеца Величковић је крај телефона”, тад сам још имала то презиме. Имала сам свега 20 година. Она каже: “Тебе чекам годинама. Имам цео албум за тебе”. Одмах смо се договориле да се видимо исте вечери. Да ли верујете да су они имали читав албум склопљен за мене? То је албум “Шта је то у мојим венама” - испричала је једном приликом Цеца.

- Радила сам једну турнеју, учестовало је доста мојих колега, било је хуманитарног картера, али и такмичарског. Караван је путовао свуда по нашим земљама, мени је била потребна нова песма, иако ми је албум већ изашао, са којом ћу се представити на “Ктитор фолк лиги”, и шта сада снимити. Да ли баладу или нешто брже? Фута каже имамо ми једну песму, али много певачица је одбило и нико не жели да је сними.” И наравно, Марина је тада била у кухињи, а то се све дешава код њих у стану. Каже му: “Футо, немој то да јој свираш, то је безвезе. Није песма за њу”. И ја кажем: “Молим те да чујем шта сте ви то направили, а да је тако безвезе, то не могу да верујем”. И он мени запева на гитари: “Загрли ме и пођи путем куда иду кукавице.” Рекла сам му одмах да је то лудило како је песма написана и то је за мене оно што ми треба. Марина чује из кухиње и добацује: “Немогуће да ти се ово свиђа”. Фута сутрадан урадио аранжман, следећег дана отпевам песму, што би се народски рекло, из цуга, и постане потпуно ремек-дело - испричала је певачица.

Цеца је већ увелико била звезда када јој је тада мега популарни поп-денс певач из Подгорице, Ненад Кнежевић Кнез, урадио песму “Знам” која је и данас велики хит. До сарадње је дошло преко Цециног покојног мужа, Жељка Ражнатовића Аркана.

Године 1994. Цеца снима албум “Ја још спавам у твојој мајици”, а нешто раније Славица Трипуновић Дајана објавила је нумеру “Ваздух који дишем” на којој је Цеца била пратећи вокал заједно са Јеленом Карлеушом.

Песму је тражила да обради и од ње је направила велики хит.

Нумере “Београд” и “Заборави” урадио је легендарни музичар из Сарајева, Дино Мерлин. Албум “Фатална љубав” објављен је 1995. године, четири месеца након венчања са Арканом, коме је и посветила седми студијски албум. На овом албуму први пут сарађује са Александром Милићем Милијем, који је радио музику за “Иди док си млад”.

- За мене је Дино Мерлин наменски урадио песму “Заборави”, и када ми је одсвирао ту нумеру, рекао ми је да има једну прелепу песму која је рађена за дует који је он требало да сними за свој албум. Али пошто је тада кренуо рат и он тог момента није могао да пева о Београду, казао ми је само да ја имам ту емоцију и поклонио ми је ту песму. Пребацила сам песму у соло извођење. То је цела истина - испричала је Цеца.

Фото: Милена Анђела

 

 

Непуних годину након што је изашла из притвора, објавила је “Нећу дуго” која је била и на њеном албуму “Горе од љубави”. Док је Марина писала текстове, Цеца је мењала оно што јој се не допада.

- Волим песме са јаким сликама. Марина одлично пише такве песме, те је тако саставила и ову. Отпевала сам је у студију, а посебно се издвојила од других и решила сам да је посветим деци. Асоцирала ме је на мој приватни живот - изјавила је Цеца.

“Дидуле” се налази на Цецином албуму “Аутограм”, који је изазвао велику пажњу, а Цеца је објаснила и значење те песме.

- Сама игра речи “дидуле” нема никакво значење. Док је Дамир Хандановић радио, убацио је тај део у песму док је певао на демо снимку. Марини је било симпатично и тражила је да остане. Мени лично је сметало што нема значење, јер волим песме са поруком и јасним сликама. Анастасија је говорила да нема то никакве везе, певаће се јер је забавно. Послушала сам њен савет и оставила - испричала је она.

Прича се да је “Пази с киме спаваш” била у рукама Цецине “ривалке” Драгане Мирковић. Позната по томе што не пева и не воли слободније текстове, Драгана је песму одбила. Цеца је уврстила на албум “Горе од љубави” из 2004. године, да би неколико година касније настала позоришна представа инспирисана овим хитом.

БИНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".